Skip to main content

ساخت سینما در فضای باز

ساخت و طراحی سینما در استخر و روف گاردن

تصویر بزرگ و یکپارچه سینما در فضای باز و استخر به وسیله ال ای دی وال ها که در ابعاد مختلف قابل ساخت هستند.

با سیستم صوتی ضد آب و ضد رطوبت، یک سینمای تمام عیار در روف گاردن و استخر خود خواهید داشت.

کدالی؛ مجری سینما فضای باز در تهران و شهرستان

تماشای فیلم و سریال در استخر و روف گاردن

تجربه ای خاص و تکرار نشدنی از تفریح و سرگرمی

تنظیم نور LED Screen برای استفاده در روز و شب

ابعاد  LED Wall تا 400 اینچ با کیفیت 4K

قابلیت اتصال به دستگاه های پخش

کالیبراسیون و مهندسی صدای حرفه ای

سیستم صوتی با کیفیت

پنل صفحه نمایش ضدآب

طراحی سینمای روباز در روف گاردن و استخر

مرحله اول بررسی می شود آیا پنل تصویر نیاز به ضدآب بودن دارد یا خیر.

اگر پنل تصویر در معرض آب و خاک و نور مستقیم آفتاب باشد از پنل های ضد آب استفاده می شود در غیر این صورت از پنل های محیط داخل استفاده می گردد.

انتخاب سایز صفحه نمایش

بر اساس فاصله بین بیننده تا پنل تصویر، سایز مناسب LED Screen مطابق با استاندارد انتخاب می شود.
محل قرارگیری کابل های برق و شبکه با توجه به نیاز پروژه به صورت نقشه طراحی در اختیار مشتری قرار می گیرد.

روشنایی تصویر

بر اساس روشنایی محیط از پنل های مختلف با روشنی های متفاوت در طراحی استفاده می شود.

صفر تا صد ساخت سینما در فضای باز

طراحی سینما روباز چندی است که در کشور ما رونق گرفته و به تازگی برنامه‌ریزی برای ساخت سینما در فضای باز بیشتر شده است. بیشتر ما سینما را به صورت یک فضای بسته و با تعداد زیادی صندلی تجربه کرده و می‌شناسیم اما به تازگی چند پروژه برای ساخت سینما در فضای باز در شهرهای مختلف کلید خورده است. از این رو قصد داریم در ادامه به صفر تا صد این موضوع بپردازیم.

تاریخچه ساخت سینما روباز در دنیا

نخستین سینما روباز در دنیا در کشور آمریکا و ایالت نیوجرسی در سال ۱۹۳۳ راه‌اندازی شد و تا سال ۱۹۵۰ بیش از ۴۰۰۰ سینما در فضای باز در سراسر ایالات متحده اه‌اندازی شدند. در این سینماها افراد به جای نشستن بر روی صندلی‌های فشرده و تحمل یک فضای تنگ و تاریک می‌توانستند به راحتی با یکدیگر صحبت کنند.

بیشتر این سینماها به گونه‌ای طراحی شده بود که افراد می‌توانستند با ماشین خود وارد شوند. نوع فیلم‌هایی که در این سینماها نمایش داده می‌شد معمولا از نوع فیلم‌های خانوادگی، علمی تخیلی و یا ترسناک و اکشن بود.

اولین سینما روباز در ایران در سال ۱۳۳۹ در تپه‌های تهران‌پارس افتتاح شد که یک سینمای اتومبیل‌رو بود. در این سینما تماشاگران با اتومبیل خود وارد شده و در ماشین خود فیلم را تماشا می‌کردند. گنجایش این سینمای روباز ۲۸۴ اتومبیل بود و به هر اتومبیل یک بلندگوی مخصوص یا گوشی داده می‌شد و تماشاگر این اختیار را داشت که میزان صدا را مطابق میل خود تنظیم کند.

شیوع بیماری کرونا سبب تعطیلی بسیاری از سالن‌های سینما شد اما این مسئله در آمریکا باعث شد تا سینماهای روباز و اتومبیل‌رو بار دیگر بعد از دهه‌ها رونق بگیرند. از جمله کشورهای پیشرو در این زمینه می‌توان به آمریکا، آلمان و کره جنوبی اشاره کرد.

 تجهیزات موردنیاز برای ساخت سینما در فضای باز

تماشای فیلم بر روی یک پرده نمایش بزرگ لذت و جذابیت خاصی دارد اما تماشای فیلم در فضای باز با فضای بسته سینما متفاوت بوده و به تجهیزات خاص خود نیازمند است. در ادامه به معرفی این تجهیزات خواهیم پرداخت:

ویدیو پروژکتور فضای باز

روشنایی ویدئو پروژکتور در فضای باز باید زیاد باشد و هرچه این روشنایی بیشتر باشد بهتر است. حداقل میزان روشنایی ویدئو پروژکتور به اندازه تصویر و میزان زمانی که از دستگاه استفاده می‌کنید بستگی دارد.

اگر قرار است که در شب فیلم ببینید که محیط به نسبت تاریک است، می‌توانید از یک ویدئو پروژکتور خانگی معمولی استفاده کنید که روشنایی این مدل از ویدئو پروژکتورها در حدود ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ لومن است اما اگر در غروب آفتاب که هنوز مقداری هوا روشن است قصد دارید فیلم ببینید باید از ویدئو پروژکتوری استفاده کنید که روشنایی آن کمی بیشتر از ۳۶۰۰ لومن باشد. اگر قصد تماشای فیلم در روز را دارید باید روشنایی ویدئو پروژکتور بیش از ۵۰۰۰ انسی لومن باشد.

البته بدیهی است که ویدئو پروژکتور نمی‌تواند با قدرت آفتاب رقابت کند و در طول روز بهتر است که به دنبال سایه باشید تا بتوانید بهتر از این دستگاه استفاده کنید.

رزولوشن مناسب برای فضای باز

وضوح تصویر یا رزولوشن به تعداد پیکسل‌های موجود در تصویر گفته می‌شود، بنابراین هرچه این وضوح بیشتر باشد جزئیات بیشتری را به شما نمایش خواهد داد. معمولا وضوح تصویر ویدئو پروژکتورهای فضای باز باید یکی از موارد زیر باشد:

رزولوشن XAG: 1024 در 768

رزولوشن WXGA: 1280 در 800 (720 پیکسل یا HD)

رزولوشن WUXGA: 1920 در 1080 (1080 پیکسل یا تمام HD)

رزولوشن 4K: 3840 در 2160

اگر انتظار خیلی زیادی نداشته باشید، میزان وضوح تصویر XGA  کفایت می‌کند اما بدیهی است که رزولوشن HD جزئیات بسیار بیشتری را به شما نمایش خواهد داد. همچنین برای نمایش فیلم‌های بلوری یا HDTV  بهترین گزینه رزولوشن 4k و تمام HD خواهد بود.

لازم به ذکر است که این دستگاه‌های الکترونیکی  مانند سایر دستگاه‌ها باید ازرطوبت دور باشند. پس ویدئو پروژکتور و پرده نمایش سینمای روباز خود را باید از رطوبت دور نگه دارید و زمانی که از آنها استفاده نمی‌کنید دستگاه را جمع کرده و یا برای آنها پوششی طراحی کنید که در مقابل باران و حشره‌های مختلف مصون بمانند.

فاصله مناسب ویدئو پروژکتور از پرده نمایش در سینما روباز

برای اینکه یک تصویر با کیفیت و با اندازه مناسب نمایش داده شود، دستگاه لازم است در فاصله خاصی از پرده نمایش قرار بگیرد. میزان فاصله برای مدل‌های مختلف متفاوت است اما معمولا این فاصله بهتر است معادل با یک و نیم برابر عرض تصویر باشد. بنابراین زمانی که عرض تصویر ۲ متر است در بیشتر مدل‌ها باید فاصله بین دستگاه و پرده نمایش ۳ متر باشد.

اگر به فاصله طولانی‌تری نیاز دارید، برای مثال قرار است که یک سینما روباز گروهی طراحی بکنید که تعداد زیادی از تماشاچیان بتوانند به تماشای فیلم بنشینند، بهتر است به سراغ ویدئو پروژکتور سالن همایش بروید که قابلیت نصب در فواصل طولانی‌تری را دارد.

ویدئو پروژکتور تلویزیون‌دار

این دستگاه‌ها از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. برخی از مدل‌های ویدئو پروژکتور تلویزیون‌دار، گیرنده دیجیتال دارند و می‌توانند برنامه‌های تلویزیون را بر روی پرده برای بینندگان نمایش دهند. برای استفاده از این مدل ویدئو پروژکتور به یک آنتن نیاز دارید تا بتوانید برنامه‌های تلویزیون را بر روی پرده تماشا کنید.

البته این مدل دستگاه بسیار محدود است و ممکن است به راحتی نتوانید آن را تهیه کنید. این دستگاه در بازار با نام تلویزیون ویدئو پروژکتور یا تی‌وی پروژکتور معروف است. البته در صورت در اختیار نداشتن این دستگاه می‌توانید به کمک یک کابل HDMI  ویدئو پروژکتور معمولی را به تلویزیون وصل کنید و آن را تبدیل به یک ویدئو پروژکتور تلویزیون‌دار کنید.

صفحه نمایش

یکی دیگر از نکاتی که باید رعایت کنید، صفحه نمایش است. هرچه صفحه نمایشی که انتخاب می‌کنید بزرگتر باشد، فاصله صندلی‌های ردیف اول از صفحه باید بیشتر باشد. انتخاب نوع صفحه نمایش بستگی به تعداد افرادی دارد که قرار است از این سینمای روباز استفاده کنند.

این صفحه‌های نمایش از بازتاب بسیار بالا تا سفید مات متغیر هستند و بلندگوهای سینمایی باید در پشت آنها قرار بگیرند، بنابراین معمولا صفحه‌ها دارای سوراخ‌هایی هستند که به آنها اجازه نفوذ صدا را می‌دهد. اگر سینما روبازی که قرار است طراحی شود کوچک است می‌توان از مواد میکرو سوراخ‌دار استفاده کرد.

کنتراست صفحه نمایش

کنتراست صفحه نمایش یکی از عواملی است که بر روی کیفیت تصویر تاثیر می‌گذارد. کنتراست را می‌توان گزینه‌ای مهم در مشخص کردن جزئیات تصاویر به شمار آورد. در طراحی سینما در فضای باز، میزان تحرک در اجزای محیطی قابل کنترل نیست و حرکت پرندگان، وزش باد و تکان خوردن درختان و بسیاری عوامل دیگر می‌تواند حواس افراد را پرت کند به همین دلیل نمایشگر سینمای روباز باید از کنتراست بالایی برخوردار باشد تا توجه افراد در طول پخش فیلم بر آن معطوف شود.

بلندگوها

کیفیت صدا در سینمای روباز از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا برعکس سینمای سربسته که می‌توان با امکانات آکوستیک از ورود صداهای خارجی جلوگیری کرد، در اینجا ممکن است این امکان وجود نداشته باشد.

برای انتخاب تعداد بلندگوها باید به عوامل متعددی مانند قیمت، اندازه فضا و جلوه صوتی توجه کنید. اگر بخواهید یک سیستم صوتی فراگیر داشته باشید باید مجموعه‌ای از بلندگوها داشته باشید که در مکان‌های خاصی در اطراف بیننده قرار داشته باشند تا بتوانند یک تجربه واقعی را برای شما و سایر مخاطبان رقم بزنند.

برای بیشتر سینماها می‌توان از تنظیمات سه بلندگو به عنوان بلندگوی مرکزی و دو بلندگوی دیگر به عنوان بلندگوهای چپ و راست استفاده کرد. به ویژه برای تماشای فیلم‌های اکشن و یا فیلم‌هایی که جلوه‌های صوتی زیادی دارند، تعداد بلندگوهای زیاد سیستم صدای فراگیر می‌تواند بر جذابیت فیلم بیفزاید. البته لازم است از مشاوران متخصص‌ در این زمینه کمک بگیرید تا بتوانید بهترین سیستم صوتی را که مناسب سینما در فضای باز باشد فراهم کنید.

برای تنظیمات بلندگوها به فاصله مشاهده، اتصال سیم‌ها، بلندگوهای جلو، قرارگیری بلندگو، بلندگوهای جانبی، بلندگوی ساب ووفر، تنظیم صدا و میله‌های صدا توجه کنید.

فضای نشستن در سینمای روباز

در طراحی سینمای روباز ا یده‌های بسیار بیشتری برای طراحی فضا و ایجاد فضاهایی برای نشستن مخاطب وجود دارد که می‌توان آنها را اجرا کرد. رعایت فاصله استاندارد در مبلمان و فاصله نصب مانیتورو میزان ارتفاع آن باید به درستی رعایت شود.

فضای نشستن در سینمای روباز می‌تواند با تعداد زیادی صندلی طراحی شود و یا محل نشستن به صورت پلکانی باشد. اگر قرار است افراد زیادی از سینمای روباز استفاده کنند لازم است که راحتی تماشاچیان و فاصله‌های استاندارد در طراحی سینما در فضای باز در نظر گرفته شود اما اگر سینمای روباز شما شخصی باشد و برای استخر یا روف گاردن طراحی شده باشد می‌توانید فضای نشستن را مطابق با سلیقه خود طراحی کنید.

انتخاب محل مناسب برای طراحی سینمای روباز

انتخاب محل مناسب برای طراحی سینما در فضای باز از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا این موضوع می‌تواند کیفیت تصویر را به صورت مستقیم تحت تاثیر قرار دهد. برای مثال وسعت زیاد باعث می‌شود که مجبور شوید از نمایشگرهای بزرگ استفاده کنید. همچنین اگر قرار است تعداد تماشاگران زیادی از سینمای روباز استفاده کنند گنجایش محل احداث سینما باید در نظر گرفته شود.

مکان قرارگیری تماشاگران و زاویه دید آنها و میزان فاصله آنها از سیستم صوتی و نمایشگر اهمیت زیادی دارد. فاصله بیش از حد بین تماشاگر و صفحه نمایش در افت کیفیت صدا تاثیر خواهد داشت. تحرک‌های پس‌زمینه تصویر، تمرکز مخاطبان را مختل خواهد کرد پس بهتر است تا حد امکان نمایشگر به گونه‌ای نصب شود که از عناصر محرک به دور باشد.

طراحی رستوران و کافه در سینمای روباز

اگر سینمای روباز برای عموم مردم طراحی می‌شود لازم است که فضاهایی مانند رستوران و کافی‌شاپ نیز داشته باشد تا مردم بتوانند بهترین تجربه را از تماشای فیلم در این سینما‌ها داشته باشند.

ال ای دی اسکرین (LED Screen) چیست؟

در این نوع صفحه نمایش از پنل های ال ای دی استفاده می شود که در کنار هم قرار گرفته و در سایزهای مختلف متناسب با فضا و استاندارد فاصله بیننده قابل ساخت می باشد.

از مشخصه های ال ای دی اسکرین پیکسل پیچ است. پیچ فاصله پیکسل های نمایشگراست که هرچه فاصله کمتر باشد کیفیت تصویر یا همان رزولوشن در آن ماژول بیشتر خواهد بود.

سینما در استخر

تجهیزات صوتی و تصویری در فضاهای مرطوب مانند استخر کاملا متفاوت با سینمای خصوصی می باشد، به طور مثال در این محیط ها از ال ای دی اسکرین ها (صفحه های بزرگ نقطه‌ای) که ضد آب نیز هستند استفاده می شود.

درباره سینما در استخر بیشتر بدانید...

سیستم صوتی سینمای فضای باز

سیستم صوتی برای روف گاردن و سیستم صوتی استخر از اسپیکرهای به اصطلاح ماهواره ای استفاده می شود. اسپیکر های فضای باز علاوه بر اینکه ضد آب و خاک و رطوبت است برای دمای زیاد محیط تابستانی و سرمای شدید زمستان مقاومت دارند.

اسپیکرهای ضداب به سه حالت قابل نصب است.

حالت اول نصب اسپیکرهای Outdoor

در حالت نسل اول مثل گل در باغچه کاشته می شود مانند تصویر روبرو.

درباره اسپیکرهای باغی بیشتر بدانید...

حالت دوم نصب اسپیکرهای فضای باز

نصب اسپیکر بر روی دیوار یا سقف

اسپیکر فضای باز

حالت سوم نصب اسپیکر ضد آب

نصب به صورت آویز سقف (اسپیکرهای سقفی)

ساب ووفر کاشتنی محیط باز

ساب ووفر در سینمای روباز

معمولاً برای عمق صدا و پخش فرکانس های پایین از ساب ووفر استفاده می شود.

در کدالی از ساب ووفرهای برند دفنی استفاده می شود که این ساب ووفر ها در فضای باز و در خاک باغچه دفن می گردد.

در محیط های داخلی که باغچه برای دفن ساب ووفر وجود ندارد، ساب ووفر ها داخل فلاورباکس قرار می گیرند.